Shopping Bag (0) Items | RM 0.00

Create an account

Iklan eKarya

majalahsquare
Indahnya Hidayah Di Bumi Baitulah

Utusan Karya Sdn (UKSB) melancarkan buku terbaru Indahnya Hidayah Di Bumi Baitullah pada 21 Oktober 2010. Ia sebagai kesinambungan daripada larisnya jualan buku yang diproduksikan oleh unit majalah Mastika berjudul Koleksi Terbaik Cerita-Cerita Dari Mekah yang dijual sebelum ini.

Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Y.B Senator Datuk Dr. Mashitah Ibrahim, merasmikan pelancaran buku tersebut di Dewan Karya, UKSB, Bandar Baru Bangi, Selangor dalam satu majlis bertemakan dekorasi Arab yang meriah.

Buku tersebut memuatkan pelbagai kisah menarik dan pengalaman peribadi individu yang perrnah menjadi tetamu Allah mengunjungi kota suci Mekah. Dijual dengan harga RM8.90 dan boleh didapati di semua toko buku di seluruh negara. Jangan ketinggalan mendapatkan buku tersebut.

 
Sayangi keluarga dengan WANITA

Anda mahu berkongsi rahsia kejayaan, rahsia kecantikan dan amalan kesihatan sempurna? Kalau anda memang mementingkan ciri-ciri ini, anda sebenarnya orang yang tidak boleh melepaskan peluang menyerai bengkel Sayangi Diri, Sayangi Keluarga Bersama WANITA yang dianjurkan oleh majalah Wanita.

Bengkel ini akan diadakan di Kuala Lumpur, ALor Star, Kedah dan Kota Bharu, Kelantan mulai Julai ini. Bengkel akan bermula di Hotel Vistana, Kuala Lumpur pada 3 Julai mulai pukul 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

 
Insaf: Air mata tertumpah

Sesuai dengan judul bukunya, Insaf: Perjalanan Kami Mencari Tuhan, hadirin yang menyaksikan majlis pelancarannya juga bangkit rasa keinsafan dalam diri.

Apatah lagi apabila mendengar pengakuan eksklusif personaliti popular, Datuk Malek Noor, Zeila Jalil dan dR. Sam Rasputin yang kini memilih jalan Allah setelah mendapat hidayah. Mereka sedia meninggalkan dunia glamor apabila semakin mendekati Allah.
 
Pelancaran i Sihat meriah
Majalah iSihat dilancar dengan meriahnya pada 25 Mei 2010 lalu. Apatah lagi ia disempurnakan oleh Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin di lobi utama Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia di Cheras, Kuala Lumpur.

iSihat ialah sebuah penerbitan UKSB. Ia sebuah majalah berguna yang memaparkan isu-isu dunia perubatan serta penduan menjalani kehidupan yang sihat. Dengan motonya Info Kesihatan, majalah itu bakal menjadi wadah serta bacaan kesihatan utama buat semua individu tanpa mengira peringkat umur.

 
Bangunan baru Kumpulan Utusan


Kumpulan Utusan Melayu (M) Berhad akan memiliki bangunan baru yang menempatkan hampir kesemua staf di bawah satu bumbung pada 2013. Majlis pecah tanah bangunan di Jalan Lima off Jalan Chan Sow LIn itu disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia, semalam.
 


Page 7 of 9