Shopping Bag (0) Items | RM 0.00

Create an account

Iklan eKarya

majalahsquare
Buku Pengalaman Aneh di Mekah & Indahnya Islam Kini Di Pasaran
MASHITAH Ibrahim (tengah), Mohamed Hashim Ahmad Makaruddin (dua dari kanan), Badrul Azhar Abdul Rahman (kanan), Zulkarnain Zakaria (kiri) dan Normala Hamzah (dua dari kiri) sewaktu di majlis pelancaran dua buku terbaru UKSB, baru-baru ini.

MINAT terhadap bahan-bahan bacaan mengenai selok-belok agama Islam semakin meluas dalam industri penerbitan buku di tanah air. Menyedari hakikat ini, Utusan Karya Sdn. Bhd. (UKSB) mengambil inisiatif menerbitkan dua buah buku bertemakan agama yang memberikan panduan berguna meskipun ia digarap dalam bentuk yang lebih santai.

Dua buku baru tersebut ialah Kisah-kisah Aneh, Menginsafkan Terbaru & Terindah Dari Mekah dan Indahnya Islam (Kompilasi Soal Jawab Agama WANITA Bersama Datuk Dr. Mashitah Ibrahim).

Naskah terbaru daripada UKSB ini telahpun berada di pasaran sejak 4 Oktober lalu.

Majlis pelancaran kedua-dua buku tersebut telah disempurnakan oleh Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr. Mashitah Ibrahim, baru-baru ini.

Majlis yang berlangsung di Dewan Karya, Kompleks Sri Utusan, Bandar Baru Bangi, Selangor, turut dihadiri oleh Pengerusi Eksekutif Kumpulan Utusan, Tan Sri Mohamed Hashim Ahmad Makaruddin; Pengarah Eksekutif Utusan Karya Sdn. Bhd., Badrul Azhar Abdul Rahman, Pengarang Kanan Unit Majalah Umum, Zulkarnain Zakaria dan Pengarang Kanan Unit Majalah Keluarga, Normala Hamzah.

Buku Kisah-kisah Aneh, Menginsafkan Terbaru & Terindah Dari Mekah setebal 244 helai muka surat ini menghimpunkan sebanyak 30 kisah terbaru tentang cerita-cerita iktibar dari Tanah Suci Mekah.

Menariknya, kesemua bahan yang ditampilkan dalam buku ini belum pernah disiarkan sebelum ini. Pencerita-penceritanya terdiri daripada para selebriti daripada pelbagai bidang di tanah air.

Antara yang sudi berkongsi pengalaman eksklusif mereka ialah Iman Muda Asraf, Chef Datuk Ismail, pelakon Yatt Hamzah serta Diana Amir dan aktivis sosial, Norlina Alawi.

Buku yang mampu menyedarkan kita tentang betapa kerdilnya kita di bumi Allah ini boleh dimiliki dengan harga RM12.90 senaskah.

Sementara, buku Indahnya Islam (Kompilasi Soal Jawab Agama WANITA Bersama Datuk Dr. Mashitah Ibrahim) pula merupakan himpunan soal jawab terpilih mengenai agama dan kehidupan yang pernah disiarkan di majalah WANITA.

Ia dikumpulkan menerusi ruangan Kemusykilan Agama yang dikelolakan oleh Datuk Dr. Mashitah yang merupakan kolumnis di majalah tersebut sejak 10 tahun lalu.

Buku panduan yang memberi penjelasan tentang permasalahan berkaitan agama Islam dengan kehidupan seharian ini dimuatkan dalam halaman setebal 194 helai ini boleh didapati dengan harga RM15.00 senaskah.

 
Riuh Rendah Di Batu Pahat


Oleh Rosparadila Abdul Rahman

LOKASI Hotel The Katerina,Batu Pahat,Johor
PESERTA 80 orang

PENAJA Rempah Mak Dara, Kinowell Healthy Kitchen,Beras Faiza, Adabi, Boutique Michael Shu, Nureen's Beauty, VAsia Cosmetics & Healthcare, Superware.
 
Pertandingan Menulis Esei Majalah Harmoni

pertandingan esei
Luahkan Rasa Kasih Terhadap Ibu Tercinta & Menangi Hadiah Menarik.


Untuk menyertai, anda dikehendaki menghantar esei tidak lebih 300 patah perkataan mengenai ibu anda. Nyatakan keistimewaan, pengorbanan, dan penghargaan ibu dalam mendidik anak-anak sehingga menjadi insan yang berguna.

Tarikh tutup penyertaan pada 10 Mei 2012. Pemenang akan ditentukan oleh panel juri dan keputusan adalah muktamad.


HADIAH ISTIMEWA MENANTI ANDA.

1. Wang Tunai RM 3000

2. Hadiah Percutian Untuk 2 Orang.

3. 2 Hamper Bernilai RM 300

4. Trofi

 

Untuk Penyertaan, Muat Turun Borang Penyertaan Di Sini.

 
Indahnya Hidayah Di Bumi Baitulah

Utusan Karya Sdn (UKSB) melancarkan buku terbaru Indahnya Hidayah Di Bumi Baitullah pada 21 Oktober 2010. Ia sebagai kesinambungan daripada larisnya jualan buku yang diproduksikan oleh unit majalah Mastika berjudul Koleksi Terbaik Cerita-Cerita Dari Mekah yang dijual sebelum ini.

Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Y.B Senator Datuk Dr. Mashitah Ibrahim, merasmikan pelancaran buku tersebut di Dewan Karya, UKSB, Bandar Baru Bangi, Selangor dalam satu majlis bertemakan dekorasi Arab yang meriah.

Buku tersebut memuatkan pelbagai kisah menarik dan pengalaman peribadi individu yang perrnah menjadi tetamu Allah mengunjungi kota suci Mekah. Dijual dengan harga RM8.90 dan boleh didapati di semua toko buku di seluruh negara. Jangan ketinggalan mendapatkan buku tersebut.

 
Sayangi keluarga dengan WANITA

Anda mahu berkongsi rahsia kejayaan, rahsia kecantikan dan amalan kesihatan sempurna? Kalau anda memang mementingkan ciri-ciri ini, anda sebenarnya orang yang tidak boleh melepaskan peluang menyerai bengkel Sayangi Diri, Sayangi Keluarga Bersama WANITA yang dianjurkan oleh majalah Wanita.

Bengkel ini akan diadakan di Kuala Lumpur, ALor Star, Kedah dan Kota Bharu, Kelantan mulai Julai ini. Bengkel akan bermula di Hotel Vistana, Kuala Lumpur pada 3 Julai mulai pukul 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

 


Page 8 of 11