Shopping Bag (0) Items | RM 0.00

Create an account

Iklan eKarya

majalahsquare

UrTV

Rate This Issue
(139 votes)
Wednesday, 14 December 2011 12:12
URTV tetap bersemangat, berwarna-warni dan menghiburkan sebagaimana ia pertama kali diterbitkan pada tahun 1970. URTV tidak pernah lapuk ditelan zaman kerana ia mampu bertahan sebagai salah sebuah majalah hiburan yang popular di Malaysia yang mengikuti dengan rapat, kalau pun tidak menerajui, perubahan zaman.

Menjaminkan kekaguman kepada pembaca, URTV membuat liputan yang tajam dan tegas, serta pantas terhadap berita dan peristiwa terkini sekitar dunia hiburan tempatan dan antarabangsa. Gambar-gambarnya yang menarik mencuit hati pembacanya. Bergaya dan juga menguja.
Redaksi Majalah

Sidang Redaksi Majalah UrTV

  • Pengarang: Kamal Huzzaini AR Kamaludin (Huzz)
    huzz.sayang@gmail.com
  • Penolong Pengarang: Norzeha Kasbi (Zeha)
    zeha.love@gmail.com
  • Pelukis Kreatif: Haswadi Abu Hassan (Ady)
    adyaswad@yahoo.com
  • Wartawan: Mohd Fadhil Abdollah (Deel)
    deelanjer@gmail.com
  • Wartawan: Mohd Nazirul Afiq Ismail (Naze)
    naze666@gmail.com
  • Pelukis Kreatif: Nor Asmah Hitam (Asmah)
    norstam37@yahoo.com
Komen Pembaca

3 Komen

  • Pendidik Anak Bangsa Monday, 25 February 2013 19:15 posted by Pendidik Anak Bangsa

    Saya pembaca setia URTV selama 20tahun. Tahniah, URTV kekal no.1 di hati peminat hiburan Malaysia. Saya ingin menarik perhatian Huzz dan Norzeha Kasbi berkenaan satu artikel edisi 832 (15-28 Feb 2013) berkenaan majlis persandingan di PWTC. Di mukasurat 13, tercatat nama Wedding Planner bersama ibunya yg juga seorang produser. Saya yakin Norzeha Kasbi terlepas pandang untuk memeriksa identiti terlebih dahulu sebelum menyiarkan sebarang maklumat bagi mengelakkan sebarang isu. Nama yang tersiar tersebut bukanlah nama sebenar Wedding Planner itu. Manakala wanita produser yg dipeluk itu juga bukan ibunya kerana produser itu adalah bekas isteri seorang pelakon yg pernah mendapat liputan Melodi di atas kematian anak perempuannya yang jatuh dari bangunan kediaman beberapa tahun lalu. Produser itu juga tidak pernah melahirkan anak lelaki . Saya kenal Wedding Planner itu kerana sayalah gurunya ketika beliau belajar di sebuah sekolah di Klang. Melalui rekod Jabatan Pendaftaran Negara, ibunya telah meninggal dunia di Klang beberapa tahun lalu. Saya berasa sungguh kecewa kerana maklumat yg disiarkan tidak tepat dan mungkin akan menyebabkan kekeliruan awam. Saya percaya, ahli keluarga Wedding Planner tersebut mungkin berkecil hati kerana nama yang tersiar mewakili sesuatu keturunan sedangkan Wedding Planner itu adalah keturunan biasa yg selalu gagal dalam pelajarannya. Rekod Kementerian Pelajaran juga membuktikan bahawa beliau tergolong dalam kumpulan pelajar yang sering tercicir kerana prestasi akademik yang amat memalukan. Di sini, mungkin saya boleh mencadangkan supaya kejadian seperti ini tidak berulang bagi menyelamatkan kredibiliti URTV sebagai majalah terulung dengan beberapa tips seperti;

    1- sahkan identiti individu yg bakal ditemuramah dengan memeriksa dokumen pengenalan diri.
    2- hubungi individu rujukan (reference) bagi manjamin ketepatan maklumat individu yang ditemuramah.
    3- hubungi ahli keluarga sebagai jaminan ketulinan maklumat.
    4- selidik nama ahli keluarga individu yang ditemuramah supaya ibu sebenar atau keluarga sebenar tidak mengambil tindakan ke atas pihak media yang menyiarkan maklumat tidak tepat.

    Sekian terima kasih.

    Report
  • aku insan biasa Monday, 03 September 2012 18:34 posted by aku insan biasa

    salam semua,di sini saya ingin membuat satu komen tentang seorg manager artis yg ade nama d msia ni..baru sebentar tadi dia telah membuat kecoh di lapangan terbang antarabangsa kuching..dia bergaduh dgn one of staff malaysia airlines d kuching..selepas gaduh tu dengan bangganya dia mengatakan bahawa "korang x kenal aku ke??aku ni manager penyanyi a***h"...kes ni berpunca dr check in sebenarnya..saya selaku kakitangan msia airlines ni geram lah dgn sikap manager artis ni yg diibaratkan "Lebih Sudu Dari Kuah"...dia siap tengking staff kita ni di khalayak org ramai..benda ni sungguh memalukan..untuk pengetahuan semua,diaorg ni ade buat persembahan pada konsert jom heboh mlm tadi d kuching..sekian terima kasih..

    Report
  • misspink803 Sunday, 12 August 2012 03:11 posted by misspink803

    saya sgt2 berharap agar insan yang bergelar huzz untuk ruangan berkenalaan agar dpt menghubungi saya atas sebab2 periabdi mengenai satu artikel nya yang kini mengaibkn saya dan suami.. harap huzz dpt berbuat demikian dengan segere..




    terima kasih,
    hamba yang resah
    017 8722976

    Report

Tinggalkan Komen Anda

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.